Pressemøde 11/8-2015

FødevareDanmark

Det er en stor dag for os – men også for danskerne.
Vi her ved bordet repræsenterer alle fag der er under pres. Vi er under pres fra de store supermarkedskæder.
Vi danskere køber stort set alle vores daglige indkøb i supermarkederne – det er der ikke noget nyt i, men vi bliver mindre gode til at slå vejen forbi slagteren, ostehandleren eller fiskehandleren (som jeg selv repræsenterer). Det har betydning for vores madkultur. Vi får et mere og mere perifert forhold til vores råvarer når vi bare finder dem vakuumpakket i køledisken i supermarkedet.
Det vi kan med FødevareDanmark er at tale vores sag med mange små selvstændige erhvervsdrivende i ryggen . Vi fire brancher som er gået sammen har samme udfordringer med rigid fødevarelovning. Det er en lovgivning som typisk er lavet til fordel for de store virksomheder.

FødevareDanmark skal aktivt arbejde for at vi får en bedre madkultur i Danmark. Vi skal kende vores mad bedre – det hjælper vi danskerne med at fortælle dem. Det er fx ikke bare oksekød – det er kød fra angus-kvæg. Det er ikke bare fiskefileter, men en filet fra en rødspætte osv.. Den viden får man ikke i supermarkedet men fra os fagfolk bag disken.
Vi bliver et talerør for den danske madkultur!
Det kan ikke være rigtigt at de eneste fisk som børn kender kommer ud af en friture-gryde eller fra en burger på en fastfood restaurant. Vi skal kende vores råvarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *