Masser af mærker

Nøglehullet I Danmark er vi blevet voldsomt begejstret for at mærke vores fødevarer. Vi har fuldkornsmærker, nøglehulsmærker, økomærker og hvad ved jeg. Flere og flere mærker alle med det formål at gøre det nemmere for forbrugerne at tage et fornuftigt valg når man efter en travl arbejdsdag står i supermarkedet og skal tage et fornuftigt valg, på meget kort tid.
Men har alle de mærker virkeligt den effekt, som der ønskes af dem?
Og bliver det i virkeligheden ikke noget der minder om en overload af informationer? For hvad skal man vælge? Nøglehulsmærket, fuldkornsmærket, eller et helt tredje eller fjerde mærke?

Ja, jeg bliver da forvirret, de få gange jeg får forvildet mig ned i et supermarked, og ser alle de mærkninger som nærmest er kastet i flæng på alle varerne.

Så er det ikke på tide at gå i en helt anden, og mener jeg, langt mere ambitiøs retning?
Fuldkorn
Hvorfor ikke sætte momsen ned på de sunde fødevarer?
På den måde vil det ikke være antallet af mærker på dine madvarer der skal afgøre hvad dig og din familie putter i munden, men i stedet prisen, og jeres sundhed.

Og da vi allerede nu har et system hvor alle de sunde fødevarer, nemlig nøglehullet, er registreret, så har jeg svært ved at se nogen problemer i at få indført den lavere moms på de sunde fødevarer.

Med et slag ville vi få danskerne til spise sundere, og er det ikke det der er meningen med det hele?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *