Nødvendighedens Politik

Der sker meget for tiden, og ingen er vist i tvivl om at der henover det næste stykke tid kommer der til at ske mange forandringer i det politiske billede i Danmark. Jeg har ikke noget imod, at der er tumulter, at man diskuterer hvilken kurs der er den rigtige, og at man kæmper for de ting man tror på.
Det er vigtigt at vi holder fast i det, vi tror på, og det, vi mener er det rigtige at gøre. Vi må dog heller ikke glemme at lytte til det, de andre tror på, og nogen gange også slække lidt på vores krav, så de andres krav også kan få plads.
Det handler nemlig om løsninger, om at få tingene til at fungere, og ikke så meget om hvem der har fået sin vilje, når dagen er slut.
På den måde kan vi langsomt, men sikkert, arbejde os hen mod det samfund, vi tror på er det rigtige og sørge for, at alle kommer med. Det er vigtigt at vi er drevet af visioner, drømme, og en tro på at det vi gør, er det rigtige.
Det må derfor aldrig ende med at være en politik drevet af nødvendighed, vi beslutter ud fra, da det er alt for fattigt, hvis visionerne og drømmene går tabt i en verden drevet af nødvendighed.
Nu har nødvendighedens politik styret alt for længe, og jeg håber, at de begivenheder, der har været de seneste par uger, kan være med til at vi kan komme tilbage på det spor, hvor vi hører hjemme, som garanterne for et samfund, hvor der er plads til alle, lige muligheder for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *